Individuele mentale begeleiding voor jonge sporters

MOOOST begeleidt jonge sporters naar een steviger zelfvertrouwen en meer sportplezier. Sporters leren mentale vaardigheden die helpen om te gaan met wedstrijdspanning, fouten, verlies, tegenslag, druk, blessures en allerlei andere uitdagingen die bij sport horen.

Enkele doelen die sporters hebben bereikt na begeleiding van MOOOST:

Een turnster die haar zenuwen kan reguleren en daardoor beter slaapt.

Een voetballer die een actie durft te maken ipv de bal af te spelen om een fout te voorkomen.

Een tennisster die “dank je wel” zegt na een compliment van haar trainer.

Een darter die met behulp van een routine een slechte beurt kan afsluiten.

Een golfster die zich niet meer ergert aan haar teamgenoten.

Samenwerking

Ik besteed veel aandacht aan het opbouwen van een prettige samenwerk- en vertrouwensrelatie met de sporter. Als jouw kind zich op zijn of haar gemak voelt, staat hij of zij open om dingen te delen en te leren.

Het leren van de mentale vaardigheden verloopt spelenderwijs. Hiervoor zet ik verschillende werkvormen en materialen in zoals:

 • Gesprekken
 • Werkbladen
 • Tekeningen
 • Filmpjes
 • Opdrachten
 • Spelletjes
 • Rollenspellen
 • Circuits

Na een sessie, die zo’n 45 minuten duurt, zal jouw kind de vaardigheden thuis en in de sportomgeving gaan toepassen. Met mentale vaardigheden werkt het net zoals met technische. Er zal flink geoefend moeten worden. Ondersteuning van de ouder(s) hierbij is noodzakelijk. Ondersteuning van de trainer is wenselijk. Ik geeft de trainer graag tips hoe hij of zij jouw kind op de baan of het veld kan ondersteunen bij het inzetten van de mentale vaardigheden. Contact met de trainer verloopt meestal per mail of telefoon.

Kennismakingsafspraak

Vul hieronder het contactformulier in voor het maken van een kennismakingsafspraak (€30) op dinsdag of woensdag in Gorinchem. Zodat we samen kunnen onderzoeken wat ik voor jouw kind kan betekenen.

Klik hier om direct door te gaan naar de pagina met informatie over de begeleiding van jou als sportouder.

Contactformulier

  Dit contactformulier wordt op de achtergrond tegen spam beschermd door reCAPTCHA.
  MOOOST gaat zorgvuldig met uw contactgegevens om. Zie artikel 9 van de algemene voorwaarden (rechts onderaan de pagina).